Esendere Belde Belediyesi'nden öğrencilere maddi destek

HAKKARİ TANITIM TV

Yüksekova ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan  Esendere Belde Belediyesi 2024 YKS sınavlarına girecek belde sakinlerinin sınav başvuru ile yol ücretlerini karşılayacak.

“HER ALANDA ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”

Sınırda Hizmet Var. Hizmette Sınır Yok’ sloganıyla  her sene öğrencilere destek sağladıklarını kaydeden Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu
eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda hareket ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“ Belediyemiz 2024 yılı YKS sınav ücretlerini geçen sene olduğu gibi bu yılda karşılayacaktır. Biz eğitim alanında belediye olarak her zaman öğrencilerimizin yanında olduk. 2019 yılından bu yana Esendere de ikamet eden bütün öğrencilerimize burs verdik. Öğrencilerimiz burslarını İlerleyen süreçlerde de vermeye devam edeceğiz. Tüm öğrencilerimizin YKS ücretlerinin yanında yol ücretlerini de biz karşılayacağız. Ana sınıfından,son sınıfa kadar tüm öğrencilerimize kaynak desteğinde bulunduk. Her alanda öğrencilerimizin yanında olacağız. YKS sınavına girecek olan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” 

Esendere Çok Programlı Anadolu Lisesi adına belediye başkanına teşekkür eden YKS öğrencisi Sevilay Altekin,  "Esendere Belde Belediye Başkanına çok teşekkür ederim. Desteklerini bizden hiç esirgemedi. Gerek eğitim alanında gerekse sosyal alanda hep yanımızda oldu. İnşallah verdiğiniz desteklerin karşılığı olarak bizde YKS sınavından güzel başarılar elde edeceğiz”dedi.

Gerekli belgeler :

1-Dilekçe

2-Kimlik fotokopisi

3-Mezun olanlar için ikametgah belgesi

4-Banka iban numarası

5-Esendere Lisesinde okuduğuna dair belge